Chec din albusuri glazurat cu ciocolata
Chec din albusuri cu rahat si nuca, iar deasupra glazurat cu ciocolata, este o idee buna de a folosi albusurile stranse in frigider. Si a fost bataie pe chec, desi la noi in casa prajiturile fara crema nu erau asa apreciate. Ca unitate de masura folosim aceeasi cana si pentru albusuri si pentru faina si zahar.
Ingrediente:
- 1 cana de albusuri
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 1 lingurita praf de copt
- rahat
- nuca
- 100 g ciocolata + 2 linguri de ulei
Mod de preparare chec din albusuri glazurat cu ciocolata.
Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa.
Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem cubulete mici, la fel si nuca si le adaugam peste albusuri.
Turnam compozitia in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau pna cnd trece testul cu scobitoarea.
Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cele 2 linguri de ulei. O turnnam peste checuri imediat ce le scoatem din cuptor si le lasam la racit. In 1-2 ore glazura de ciocolata se va intari. Feliem checul cu un cutit a carui lama o trecem prin jetul de apa fierbinte pentru ca aceasta sa nu crape.