DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Piersicuta cu compot de piersici

O prajitura racoroasa, dulce- acrisoara, care se poate face cu compot din orice fructe. Eu de piersici am avut, cu acesta am facut. Este extrem de aromata, simpla si delicioasa.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt.

Ingrediente crema:

  • piersicile dintr-un compot
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g crema de branza
  • 2 lnguri de zahar pudra 
  • + suc de compot

Mod de preparare prajitura cu compot de piersici si crema de branza.

1.Incepem sa mixam ouale( neseparate) cu un praf de sare pentru 2-3 minute pana cand incep sa se spumeze usor. Adaugam treptat zaharul si mixam 10-12 minute, pana cand devin ca o crema groasa.

2. Adaugam faina si praful de copt si incorporam bine. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute, sau pana cand este copt.

3. Piersicile din compot le pasam cu mixerul vertical.

4. Mixam frisca lichida, adaugam piureul de piersici, zaharul pudra si crema de branza si mai mixam 1-2 minute.

5. Blatul racit il taiem in 2, insiropam blatul cu compot (eu foarte putin am insiropat), adaugam crema si acoperim cu cel de-al doilea blat. Dam o ora la frigider si putem portiona. Ornam dupa preferinta. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker