Checuri/brioseDulciuri
Chec pufos cu nuci
Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 5 linguri de ulei
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingura de caco
- un praf de sare
- nuci
- rahat
Mod de preparare.
Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le turnam peste albusuri si le incorporam cu o spatula.
Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine.
Oprim 2 linguri din compozitie, iar restul de compozitie o punem in tavi de chec tapetate cu hartie de copt.
Cele 2 linguri oprite le amestecam cu cacao si punem deasupra checurilor.
Rahatul il taiem cubulete si punem deasupra, iar nucile le lasam intregi.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Pudram cu zahar pudra imediat ce le scoatem din cuptor.
Pofta buna!