Chec tiramisu
Un chec extra delicios, care nu se face greu deloc, mai degraba este asemanator tortului tiramisu si nici nu necesita mult timp pentru preparare.
Ingrediente:
- 250 g macarpone
- 200 g frisca lichida sau smantana pentru frisca
- 2 galbenusuri
- 125 g zahar
- piscoturi
- 250 ml cafea rece( indulcita sau nu, dupa gust)
- 50 g ciocolata rasa
Mai intai facem cafeau si o lasam sa se raceasca.
Apoi batem frisca lichida( eu am folosit Hulala) sau smantana pentru frisca pana cand devine foarte ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam si mascarponele si mai mixam pana cand se incorporeaza bine. Amestecam frisca cu crema de mascarpone si adaugam ciocolata rasa.
Umezim o tava de chec, o tapetam cu folie alimentara si punem piscoturi trecute 1-2 secunde prn cafea atat pe fundul tavii cat si pe pereti. Punem crema, adaugam cate un picot si pe jumatate si desupra cremei, acoperim cu folia alimentara si dam la frigider pana a doua zi.
Atunci cand portionam, trecem lama cutitului pentru cateva secunde prin apa fierbinte.
Pofta buna!
sursa: http://miremirc.ro/2015/04/28/chec-tiramisu/