Aluaturi dulci/foietajeDulciuriPrajituri/torturiRetete internationale

Strudel danez cu crema de branza

Strudel danez cu crema de branza

Strudel danez cu crema de branza – cel mai gustos strudel gustat vreodata. Crema de branza este usor sarata, capsunile acrisoare si aromate- o minunatie! Este un desert care are ca baza aluatul foietaj si care se face foarte usor si rapid.

Sfaturi pentru pregatirea strudelului.

  • Se aseaza aluatul in tava si apoi se adauga umplutura si se face impletitura pentru a ne fi mai usor si pentru a evita desfacerea acestuia.
  • Puteti folosi aluat foietaj cumparat sau facut acasa. Uitati reteta mea de aluat foietaj aici.
  • Puteti face 2 strudele dintr-un aluat foietaj. Eu am facut un singur strudel, iar din restul de aluat am facut o tarta sarata.
  • Se poate pastra pana a doua zi fara nicio problema.
  • Recomand utilizarea unei cantitati mai mari de fructe.

Inlocuiri:

  • Capsunile se pot inlocui cu fructe de padure, zmeura sau chiar gemuri.

Ingrediente:

  • 1/2 aluat foietaj 
  • 200 gr crema de branza 
  • 100 gr capsuni
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare.

1.Mai intai taiem jumatate din aluatul foietaj si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

2.Amestecam crema de branza cu 2 linguri din oul batut ( restul de ou il folosim pentru a unge strudelul deasupra) si cu 1 lingura de zahar pudra. Daca considerati necesar, puteti sa mai adaugati zahar pudra.

3.Punem crema de branza in jumatatea aluatului foietaj, apoi adaugam capsunile taiate in 2 sau chiar intregi.

4.Taiem marginile aluatului  in fasii de aproximativ 1 cm latime, iar capetele le strangem bine deasupra strudelului pentru a evita iesirea cremei.

5.Impletim marginile aluatului pentru a da forma frumoasa, ungem cu ou si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasam pana cand se rumeneste frumos! Lasam la racorit inainte sa portionam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker