Strudel danez cu crema de branza
Strudel danez cu crema de branza
Strudel danez cu crema de branza – cel mai gustos strudel gustat vreodata. Crema de branza este usor sarata, capsunile acrisoare si aromate- o minunatie! Este un desert care are ca baza aluatul foietaj si care se face foarte usor si rapid.
Sfaturi pentru pregatirea strudelului.
- Se aseaza aluatul in tava si apoi se adauga umplutura si se face impletitura pentru a ne fi mai usor si pentru a evita desfacerea acestuia.
- Puteti folosi aluat foietaj cumparat sau facut acasa. Uitati reteta mea de aluat foietaj aici.
- Puteti face 2 strudele dintr-un aluat foietaj. Eu am facut un singur strudel, iar din restul de aluat am facut o tarta sarata.
- Se poate pastra pana a doua zi fara nicio problema.
- Recomand utilizarea unei cantitati mai mari de fructe.
Inlocuiri:
- Capsunile se pot inlocui cu fructe de padure, zmeura sau chiar gemuri.
Ingrediente:
- 1/2 aluat foietaj
- 200 gr crema de branza
- 100 gr capsuni
- 1 ou
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem jumatate din aluatul foietaj si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
2.Amestecam crema de branza cu 2 linguri din oul batut ( restul de ou il folosim pentru a unge strudelul deasupra) si cu 1 lingura de zahar pudra. Daca considerati necesar, puteti sa mai adaugati zahar pudra.
3.Punem crema de branza in jumatatea aluatului foietaj, apoi adaugam capsunile taiate in 2 sau chiar intregi.
4.Taiem marginile aluatului in fasii de aproximativ 1 cm latime, iar capetele le strangem bine deasupra strudelului pentru a evita iesirea cremei.
5.Impletim marginile aluatului pentru a da forma frumoasa, ungem cu ou si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasam pana cand se rumeneste frumos! Lasam la racorit inainte sa portionam. Pofta buna!