CurcanMancaruriPui

Chiftele de curcan la cuptor

Deoarece nu suntem fan carne de pasare de curte, am gasit o varianta nemaipomenit de gustoasa de preparare: am facut chiftele la cuptor din carnea de curcan. A fost bataie pe ele! Foarte gustoase au iesit.

Ingrediente:

  • 600 g carne tocata de curcan ( piept si pulpe)
  • 2 oua
  • 2 cartofi mai mari
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • patrunjel
  • 100 g faina

Mod de preparare chiftele de curcan la cuptor.

Am folosit pieptul si 1 pulpa de curcan. Am dezosat carnea si am tocat-o.

Am pus carnea tocata intr-un bol, am adaugat cartofii dati pe razatoarea mica si scursi bine de zeama si usturoiul la fel l-am dat pe razatoarea mica.

Am tocat cat mai marunt ceapa si am adaugat-o in compozitie si verdeata, iar sare am pus 1 lingurita.

Am adaugat si ouale si am amestecat bine ingredientele ( initial am pus 1 ou, dar apoi am mai adaugat unul).

Am tapetat o tava cu hartie de copt, am dat chiftelele prin faina si le-am asezat in tava.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute.

Am servit chiftele cu sos tzatzichi facut asa – http://noiinbucatarie.ro/sos-tzatzichi-cu-castravete-si-iaurt-grececsc/

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 4

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker