LegumeMancaruriRetete de postRetete usoare de post

Mancare de legume in suc propriu

Mancare de legume in suc propriu

Mancare de legume in suc propriu este o mancare gatita la cuptor, o optiune delicioasa si sanatoasa pentru cei care doresc sa adauge un plus savoare si diversitate in dieta lor. Aceasta este o modalitate de a profita de aromele naturale ale legumelor combinandu-le intr-un mod cat mai placut si mai savuros in functie de preferintele fiecaruia.Prin coacerea la cuptor aromele legumelor se intensifica rezultand un preparat ce poate fi servit atat ca fel principal, cat si ca garnitura pentru friptura.

Cateva sfaturi!

  • Alege legumele potrivite gustului tau! Optiunile sunt nelimitate in functie de preferintele fiecaruia, insa este un preparat de vara pe baza de rosii si vinete si usturoi. Celelalte legume pot fi adaugate in functie de preferintele voastre. Se poate adauga ardei, dovlecei, morcovi, cartofi.
  • Taierea uniforma. Asigura-te ca vei taia legumele in bucati aproximativ egale pentru a asigura o coacere uniforma a acestora.
  • Condimentarea potrivita. Acest preparat are nevoie doar de sare si un strop de piper pentru a permite gusturilor si aromelor sa se combine in mod savuros. Bineinteles, puteti adauga condimente dupa gust.
  • Servire. Mancare de legume in suc propriu poate fi servita ca atare, ca garnitura pentru friptura sau amestecata cu orez.
  • Reteta sanatoasa. Pe langa faptul ca legumele sunt o sursa bogata de vitamine, coacerea la cuptor a acestora necesita foarte putin ulei, pastrand aportul redus de grasimi, dar si savoarea intensa a legumelor.

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 7-8 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 ardei grasi
  • 2 linguri de ulei
  • sare 
  • piper
  • marar verde

Cum preparam Mancare de legume in suc propriu

1. Mai intai curatam vanata de coaja si o tocam cubulete. La fel tocam si rosiile si ardeiul. Incercam sa le taiem in bucati cat mai egale si le adaugam impreuna si oala. Avem nevoie de oala ceramica cu capac. In lipsa acesteia se poate folosi o tava pe care sa o acoperiti cu folie de aluminiu. Recomand insa oala ceramica.

2.Adaugam si usturoiul tocat marunt, adaugam sare si 2 linguri de ulei si amestecam bine legumele.

3.Acoperim oala cu capacul pentru a permite legumelor sa se gateasca in sucul propriu si o dam al cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Din cand in cand amestecam in oala.

4.Lam final adaugam piper proaspat rajnit si mararul verde tocat marunt.

  • Aceasta este o mancare gustoasa atat calda cat si rece. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 − 23 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker