MancaruriOaieRetete de Paste

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor este foarte gustoasa, foarte frageda si satioasa. Am taiat carnea cubulete si am servit-o alaturi de salata de rosii si salata de patrunjel cu sumac, Zerzevat se numeste. Gasiti reteta pentru Zerzevat aici. Nu va pot descrie in cuvinte cat de gustoasa a fost. Cred ca a lipsit painea de casa la acea masa sau asa am simtit eu, fiind o iubitoare de paine calda.

Sfaturi!

  • Dupa marinare, dam pulpa de miel pentru cel putin 2 ore la frigider pentru a se fragezi si pentru a permte gusturilor si aromelor sa se intrepatrunda perfect.
  • In timpul coacerii, la fiecare jumatate de ora intoarcem pulpa pe cealalta parte pentru a deveni suculenta si pentru a evita arderea acesteia pe una dintre parti.
  • Avem nevoie de pulpa de miel, nu de oaie.
  • Reteta usoara. Pulpa de miel este usor de gatit. Nu avem nevoie decat de cateva ingrediente pentru marinare si de cuptor pentru coacere.

Ingrediente:

  • 1 buc pulpa de miel
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • 3 linguri de mustar
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita ardei boia
  • 1/2 lingurita piper macinat 

Cum preparam pulpa de miel la cuptor

1.Mai intai crestam pulpa de miel.

2.Preparam sosul pentru marinada astfel: punem intr-un bol mustarul, apa, uleiul, sare, piper, ardei boia si amestecam. Ungem pulpa cu acest amestec si o dam la frigider. O lasam cel putin 2 ore pentru a se fragezi suficient.

3.Taiem marunt usturoiul verde si il pasam pe cat posibil. Presaram deasupra pulpei de piel usturoi verde si mai adaugam un praf de boia dulce. Dam pulpa la cuptorul preincalzit la 200 de grade si o lasam aproximtiv 90 de minute. La fiecare 20-30 de minute, intoarcem pulpa pe cealalta parte. 

Pofta buna!

 

Aceasta este salata Zerzevat pe care am gustat-o pentru prima data in Bulgaria. Este foarte gustoasa, va sugerez sa o testati daca aveti ocazia.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 3 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker