Ciorba de curcan
Ciorba de curcan
Ciorba de curcan, reteta de ciorba de curcan cu smantana. Este o ciorba gustoasa, satioasa si destul de usor de preparat. Carnea de curcan este foarte gustoasa, ies niste fripturi delicioase, mancaruri sau ciorbe. Eu am tocat-o si am facut chair si chiftelute sau vinete umplute.
Carnea de curcan
- Cu un continut ridicat de proteine, carnea de curcan are foarte putine grasimi, fapt ce a dus la includerea acesteia in dietele de slabit.
- Carnea de curcan contine triptofan, o substanta ce ajuta creierul sa produca serotonina- hormonul fericirii. De aceea, daca suferi de insomnii, consumul carnii de curcan te poate ajuta.
- Carnea de curcan este o altenativa mai sanatoasa la carnea de porc.
- Ciorba de curcan este o ciorba care se prepara cu cateva ingrediente pe care le avem la indemana prin frigider. Se pot folosi legume proaspete sau chiar congelate.
Ingrediente:
- 400-500 gr carne de curcan
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 3-4 cartofi
- 150 gr smantana
- sare
- patrunjel
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem carnea de curcan cubulete. Am preferat sa o toc marunt pentru a fierbe mai repede. puteti sa lasati si bucati mai mari.
2.Punem la fiert carnea de curcan si o spumam cand este nevoie.
3.Dupa 20-25 de minute, adaugam ceapa taiata cubulete impreuna cu morcovul tocat marunt. Lasam la fiert 20-25 de minute.
4.Adaugam cartofii si ardeiiul tocati dupa preferinta si lasam din nou la fiert. Adaugam o cana de apa.
5.Cand si cartofii sunt fierti, adaugam sare, patrunjel si daca doriti sare de lamaie sau bors. Lasam ciorba 10 minute la racorit.
6.Amestecam smantana cu 2 polonice de ciorba si apoi a adaugam usor in oala cu ciorba. Amestecam bine. Astfel evitam branzirea smantanii. Pofta buna!
Pentru mai multe preparate cu carne de curcan, dati un click aici .
2 Comments