Chiftele de dovlecel
Chiftele de dovlecel – o mancare de vara usora si plina de savoare. Avand multi dovlecei si epuizand restul ideilor, am zis sa incerc sa fac si eu celebrele chiftele. Ce credeti? Ne-au placut tare mult. Ai mei iubesc orice este cu dovlecel, cred ca este leguma preferata a familiei mele. Cand aud ca avem dovlecel in meniu, sunt cei mai bucurosi, fie ca ii prepar pane, umpluti, in stil grecesc, tocana sau salata.
Bine de stiut!
- Dovleceii trebuie razuiti si storsi foarte bine de zeama. Recomandat sa ii lasam la scurs cateva ore si apoi sa ii stoarcem bine si sa ii folosim la chiftelute. In lipsa de timp, se pot folosi imediat ce ii razuim, daca ii stoarcem bine.
- Desi adaugam oua in compozitie, aceasta nu se va „lega” daca nu adaugam faina. Am adaugat 7 linguri de faina in ingrdientele mele cu 3 dovlecei.
- Chiftelele de dovlecel se pastreaza perfect pentru a doua zi la frigider.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 1 ceapa mare
- 2 oua
- 2 morcovi
- 150 gr cascaval
- 7 linguri cu faina
- sare
- piper
- cimbru verde/ uscat
- marar verde
Cum preparam Chiftele de dovlecel
1.Mai intai curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari, presaram sare grunjoasa deasupra lor si ii lasam la scurs cat pregatim restul ingredientelor.
2.Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici, tocam ceapa cat mai marunt, iar cascavalul il razuim si pe el.
3.Stoarcem cat putem de bine dovleceii de zeama, adaugam oua, morcovii, ceapa si cascavalul. Adaugam si verdeata si sare si piper, apoi faina si amestecam bine ingredientele.
4.Punem o tigaie cu ulei la incins si cand este suficient de incins adaugam chiftelutele fie cu lingura, fiel le formam usor in palma. Compozitia este cam lipicioasa, este putin dificil sa le formam in palma, insa nu mi-a placut cum ieseau facute cu lingura si am preferat sa le dau eu o forma.
Pofta buna!