Cu carne de puiLegumeMancaruriSalate

Salata Courgettes cu dovlecei

Salata Courgettes cu dovlecei este o salata de vara, se prepara foarte rapid si este extrem de gustoasa. Noi o iubim cu carne de pui, insa se poate prepara si fara.

Dovlecelul

      • Fiindca este bogat in apa, dovlecelul este un bun diuretic, favorizand eliminarea apei din organism. In acest mod, consumul de dovlecel ajuta la buna functionare a rinichilor si ficatului.
      • Dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
      • Dovlecelul se poate consuma atat crud cat si gatit in diverse combinatii.  Taiati in cuburi mici se pot pune in salata de vara, alaturi de rosii, ardei, castraveti. Se pot face chiar si dulceata.

Cateva sfaturi

  • Este nevoie sa curatam dovlecelul de coaja pentru prepararea acestei salate.
  • Putem folosi piept de pui, insa acesta este mai atos. Eu recomand pulpe, copanele sau orice alte bucati de pui. Se poate folosi atat carne de pui de curte, cat si carne de pui din comert. Carnea de pui de curte va fierbe mai mult.
  • Maioneza o puteti prepara acasa sau puteti folosi maioneza din comert. Eu am preparat acasa maioneza de data asta. Este nevoie de putina maioneza.
  • Reteta usoara. Salata de dovlecei este una rapida si foarte gustoasa.

 

Ingrediente :

  • 4 dovlecei medii
  • 2 pulpe de pui/ 2 buc piept de pui 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 galbenus de ou crud, 1 galbenus de ou fiert + 60-70 ml ulei pentru maioneza
  • sare
  • marar verde

Cum preparam Salata Courgettes cu dovlecei

  1. Punem o cratita cu apa si cu o lingurita de sare la fiert.
  2. Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand clocoteste apa, adaugam dovleceii si ii lasam sa fiarba 10 minute maxim la foc mic caci fierb destul de repede. Dupa ce au fiert, ii punem intr-o strecuratoare, trecem un jet de apa rece prin ei si ii lasam sa se scurga bine toata apa din ei. Mai presam dovleceii din cand in cand cu dosul unei linguri.
  3. Separat fierbem carnea de pui, iar cand este fiarta o taiem in bucatele mici.
  4. Usturoiul il pisam ca penstru mujdei. Maioneza o puteti face acasa sau puteti folosi cumparata. Eu am facut-o acasa, putina, 3 -4 linguri, sa nu iasa gretoasa salata. Facem maioneza din galbenusul crud, galbenusul de ou fiert si adaugam treptat ulei, amestecand continuu. Amestecam carnea de pui cu dovleceii scursi de zeama, cu maioneza, cu usturoiul si mararul. Adaugam sare dupa gust. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker