
Chiftele de porc la cuptor
Chiftele de porc la cuptor sunt varianta cea mai sanatoasa a clasicelor chiftele. Noua ne plac mult mai mult gatite la cuptor si sunt ani de zile de cand le fac doar asa. De fapt, asa ii plac copilului cel mai mult, asa ne plac si noua. Iar mie imi convine si faptul ca nu mai stau sa le prajesc in ulei, le pun in tava si le dau la cuptor, economisesc mult timp.
Bine de stiut!
- Chiftelutele le adam prin faina si le punem in tava.
- Nu este nevoie sa le intoarcem in timpul coacerii, se vor gati uniform.
- Tava o tapetam cu hartie de copt, pentru a ne fi usor sa desprindem chiftelele din tava.
Ingrediente:
- 700 gr carne tocata de porc
- 3 cartofi medii
- 2 oua
- 1 ceapa mare sau 2 cepe medii
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- ardei boia
- patrunjel verde
- + 100 gr faina
Cum preparam Chiftele de porc la cuptor
1.Mai intai punem carnea intr-un bol incapator.
2. Curatam cartofii de coaja si ii razuim pe razatoarea cu ochiuri mici. Ii stoarcem bine, bine de zeama si ii adaugam peste carnea tocata. Adaugam si ceapa tocata marunt, adaugam si usturoiul razuit tot pe razatoarea cu ochiuri mici, ouale, pasta de tomate, patrunjelul verde tocat marunt si condimentele. Amestecam bine compozitia.
3.Tapetam o tava cu hartie de copt.
4.Formam chiftelute pe care le dam prin faina si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem chiftelele timp de 45-50 de minute sau pana cand se gatesc perfect in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Daca aveti tava mai mica, atunci va trebui sa coaceti 2 tavi de chiftele. Eu am avut o tava mare si le-am ingesuit acolo 🙂
Pofta buna!
Va recomand si chiftelutele din naut.