Pizza cu ardei si carne tocata
Pizza cu ardei si carne tocata
Pizza cu ardei si carne tocata este o pizza foarte gustoasa, deosebita. Eu am facut ciorba de perisoare si pentru ca am avut mai multa carne tocata, m-am gandit sa fac felul doi ceva care sa fie pe placul intregii familii. Si bine am facut, caci a fost bataie pe pizza asta.
Sfaturi utile:
- Aluatul acesta este suficient pentru 2 pizza si este genul de aluat ideal. Daca il intindem mai mult si facem blatul mai subtire, atunci vom avea o pizza mai crocanta, iar daca il lasam mai gros, vom avea o pizza cu blat pufos.
- Este suficient sa fie coapta timp de 20 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Va fi suficient de gatita.
- Cascavalul se adauga inainte cu 2-3 minute sa scoatem pizza din cuptor.
Ingrediente aluat:
- 250 ml apa calduta
- 20 gr ulei de floarea soarelui
- 380-390 gr faina
- 1 plic de drojdie uscata
- 1/2 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita de sare
Ingrediente umplutura:
- 500 gr carne tocata + ardei boia dulce+ piper+ sare+ 2 linguri de ulei
- 100 gr masline
- 2 ardei grasi
- ketchup
- oregano
Mod de preparare.
1.Mai intai punem apa calduta cu zaharul intr-un bol. Adaugam drojdia si o dizolvam bine.
2.Adaugam faina si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit in loc calduros timp de 1 ora.
3.Carnea tocata o calim cu 2 linguri de ulei, ardei boia, sare si piper pentru a fi suficient de gatita.
4.Impartim aluatul de pizza in 2 parti. Intindem o parte si o punem in tava. Ungem pizza cu ketchup, presaram cascaval, punem carne tocata, ardei rosu taiat julienne si masline tocate marunt.
5.Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa 20 de minute, presaram deasupra cascaval si mai dam 2 minute la cuptor. Este suficient, pizza ar trebui sa fie gatita, dar depinde si de cuptor.
Pofta buna!
One Comment