MancaruriPorc

Chiftele la cuptor cu sos marinat

Chiftele la cuptor cu sos marinat, mai sanatoase si chiar mai gustoase decat cele prajite in ulei.

Ingrediente chiftele:

  • 500g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 3-4  cartofi
  • 1 lingura de bulion
  • 1-2 graunti de usturoi
  • 2 oua
  • sare,
  • piper,
  • ardei boia dulce
  • 150 g faina
  • marar verde

Ingrediente sos marinat:

  • 2 cepe
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 1 morcov
  • 3 linguri bulion
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • marar verde

Mod de preparare chiftele la cuptor cu sos marinat.

Mai intai pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul tocate cat mai marunt.

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare, piper, ardei boia dulce, marar tocat si cele 2 oua. Amestecam bine.

Punem faina intr-o farfurie. Dam chiftelutele prin faina si le punem in tava ( neunsa cu ulei si netapetata). Dam la cuptor la 200 de grade pentru 35-40 de minute.

Cat ti mp stau chiftelele la cuptor, pregatim sosul marinat. Calim in ulei incins ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu morcovul ras pe razatoarea mare. Adaugam t   bulionul, 1 cana de apa, 1 lingurita de zahar, sare si piper dupa gust. Lasam la fiert 20-25 de minute. La final adaugam marar verde tocat marunt.

Pofta buna!
  

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 73 = 82

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker