MancaruriPorc

„Taci şi-nghite” sau mamaliga in straturi

„Taci şi-nghite” sau mamaliga in straturi

„Taci şi-nghite” sau mamaliga in straturi este o mancare traditionala ciobaneasca, dar o mancare foarte gustoasa cu mamaliga, branza si oua gatita la cuptor. Eu i-am adaugat si carne de porc si am servit-o si cu oleaca de smantana. Un adevarat festin!

Ingrediente:

  • 1 litru de apa, 200 g malai, 1 lingurita de sare grunjoasa pentru mamaliga
  • 200 g branza telemea
  • 500 g carne de porc
  • 100 g cascaval
  • 40 g unt
  • 4-5 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat ( optional)

Mod de preparare.

1.Pregatim mai intai mamaliga: punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand clocoteste apa, adaugam restul de malai in ploie si amestecam bine cu un tel. In 4-5 minute este gata ( atunci cand mamaliga nu se mai lipeste de peretii cratitei, este gata). La final ii adaugam un cub de unt, jumatate din cantitatea de 40 de grame.

2.Intre timp, taiem carnea de porc cubulete si o prajim in ulei incins ( nu mult, sa nu se scorojeasca si sa se intareasca).

3.Ungem un vas de yenna cu 20 g unt  si adaugam jumatate din cantitatea de mamaliga ( o uniformizam bine cu dosul unei linguri) si presaram jumatate din cascaval razuit. Adaugam carnea prajita ( eu am oprit putina sa pun si pe deasupra) si acoperim cu branza data pe razatoarea cu ochiuri mari.

4.Uniformizam peste stratul de branza restul de mamaliga, adaugam restul de cascaval razuit, spargem 4 oua si le punem deasupra, adaugam si carne daca am mai oprit si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute. La final am presarat piper si putin patrunjel deasupra.

Pofta buna! Nu este greu deloc si este una dintre cele mai gustoasa mancaruri.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker