MancaruriPuiRetete internationale

Pui Piccata

O reteta usoara cu piept de pui, care noua ne-a placut foarte-foarte mult, chiar atat de mult incat pentru masa urmatoare nu ne-a  mai ramas nimic 🙂

Ingrediente:

  • 2 buc piept de pui
  • 70 g unt
  • 4 linguri de ulei
  • 70 g faina
  • 1 lamaie
  • 100 g capere
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml supa de pui 
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare Pui Piccata.

Pieptul de pui il feliem in 3-4 astfel incat sa rezulte felii subtiri.

Faina o amestecam cu sare si piper.

Punem o tigaie cu untul si uleiul la incins, iar atunci cand untul este complet topit, adaugam felii de piept de pui date prin faina. Le lasam pe foc pana cand vor incep sa prinda o culoare aurie, apoi le scoatem si le lasam deoparte.

 

In tigaia in care am prajit pieptul de pui, adaugam usturoiul tocat marunt, lasam 4-5 secunde, apoi adaugam supa de pui si lasam 5 minute pe foc. Adaugam caperele zeama de lamaie si feliile ( jumatate de lamaie o feliem, de la cealalta jumatate folosim zeama), patrunjelul tocat si carnea de pui.

Mai lasam 1 minut pe foc apoi scoatem pe un platou.

Pofta buna!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker