Pui Piccata
O reteta usoara cu piept de pui, care noua ne-a placut foarte-foarte mult, chiar atat de mult incat pentru masa urmatoare nu ne-a mai ramas nimic 🙂
Ingrediente:
- 2 buc piept de pui
- 70 g unt
- 4 linguri de ulei
- 70 g faina
- 1 lamaie
- 100 g capere
- 1 catel de usturoi
- 100 ml supa de pui
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare Pui Piccata.
Pieptul de pui il feliem in 3-4 astfel incat sa rezulte felii subtiri.
Faina o amestecam cu sare si piper.
Punem o tigaie cu untul si uleiul la incins, iar atunci cand untul este complet topit, adaugam felii de piept de pui date prin faina. Le lasam pe foc pana cand vor incep sa prinda o culoare aurie, apoi le scoatem si le lasam deoparte.
In tigaia in care am prajit pieptul de pui, adaugam usturoiul tocat marunt, lasam 4-5 secunde, apoi adaugam supa de pui si lasam 5 minute pe foc. Adaugam caperele zeama de lamaie si feliile ( jumatate de lamaie o feliem, de la cealalta jumatate folosim zeama), patrunjelul tocat si carnea de pui.
Mai lasam 1 minut pe foc apoi scoatem pe un platou.
Pofta buna!