Chiftelute cu bulgur fin

Chiftelute cu bulgur fin
Chiftelute cu bulgur fin – chiftelute cu carne tocata amestec de vita si porc, chiftelute sanatoase gatite la cuptor. Garnitura de bulgur fin este foarte gustoasa si se prepara usor. Aveam supa de vita la congelator si am ales sa o folosesc pentru prepararea bulgurului.
Bulgurul este un aliment foarte versatil, bogat in nutrienti si usor de preparat. Bulgurul este un aliment originar din Orientul Mijlociu si poate fi incadrat in categoria cerealelor integrale, intrucat este obtinut doar din boabe de grau dur care se sparg apoi sau se macina in bucati mari.
Ingrediente chiftelute:
- 400 gr carne amestec de vita si porc
- 1 ceapa mare
- 2 catei mari de usturoi
- 1 ou
- sare
- piper
- optional: un praf de garam marsala
Ingrediente bulgur:
- 350 gr bulgur
- 1 ceapa rosie mare
- 2 catei de usturoi
- 1/2 ardei gras rosu
- 5-6 linguri de ulei
- 450 ml supa de vita
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri pasta de ardei
- sare
Cum preparam Chiftelute cu bulgur fin
1.Incepem cu chiftelutele. Amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt, adaugam oul, sare, piper si garam marsala. Formam chiftelute, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos.
2.Cat timp se coc chiftelutele, preparam bulgurul. Tocam ceapa si ardeiul si le calim cateva minute in ulei incins. Adaugam supa de vita, pasta de tomate, pasta de ardei si bulgurul. Pasta de ardei am folosit din cea facuta de mine in toamna. Reteta pastei de ardei o gasiti aici. Lasam bulgurul la fiert timp de 10 minute. Adaugam usturoiul tocat marunt, sare dupa gust, acoperim oala cu un capac si lasam focul la minim inca 10 minute. In acest timp amestecam din cand in cand.
Servim mancarea de bulgur cu chiftele si salata verde.
Pofta buna!