AperitiveLegumeMancaruri

Dovlecei pane cu crema de usturoi

Pentru ca nu mai doream sa fac clasicul dovlecel pane prajit in ulei incins, am zis sa incerc varianta asta de dovlecel pane copt. Rezultatul a fost incantator : dovlecei nemaipomeniti de buni. Daca inca nu ati incercat varianta asta, va sugerez sa incercati cu incredere. Este o reteta extrem de simpla care iti va incanta familia.

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 100 g faina
  • 200 g pesmet
  • 2 oua
  • 1 lingurita ketchup
  • 1 lingurita ardei boia
  • sare
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita otet

Se spala dovleceii, se taie bastonase si se lasa 5 minute deoparte.

Intr-un bol se bat 2 oua, se adauaga 1 lingurita de ardei boia dulce, o lingurita de ketchup si sare dupa gust.

Bastonasele de dovlecei se dau intai prin faina, apoi prin amestecul de ou si ultima data prin pesmet. Se pun in tava tapetata cu hartia de copt si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute.

 

Vor deveni crocanti.

Intre timp, facem crema de usturoi. Curatam o capatana de usturoi, apoi il batem cu sare. Adaugam o lingura de ulei si incepem sa amestecam ca la maioneza cu o lingura de lemn.Punem o lingurita de otet si mestecam in continuare intr-o singura directie si apoi adaugam treptat ulei pana cand isi mareste cantitatea.

Dovlecelul pane se serveste cu crema de usturoi. Este foarte -foarte bun. Incercati si voi!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker