Pulpe de pui cu sos cremos cu ciuperci
Pulpe de pui cu sos cremos cu ciuperci este una dintre cele mai gustoase pulpe de pui gatite vreodata. Ma gandesc ca ar fi foarte gustoase servite si cu mujdei de usturoi si mamaliguta.
Cateva sfaturi!
- Aceste pulpe se pot servi si cu alta garnitura, cu un piure de cartofi, cu un orez sau chiar cu mujdei de usturoi. Sunt extrem de gustoase.
- Nu sariti peste prajitul puplelor, aceastea vor prinde un gust si o crusta foarte gustoase.
- Aceasta reteta contine alimente bogate in proteine, dar sarace in carbohidrati.
- Se pot folosi pulpe superioare de pui sau inferioare.
- Reteta usoara. Aceasta este una dintre cele mai usoare retete cu carne de pui.
Ingrediente:
- 5-6 pulpe superioare de pui
- 1 borcan de ciuperci mare/ 750 gr
- 200 gr smantana pentru gatit
- 150 ml lapte
- 1 ceapa mare
- 1/2 de ardei kapia sau gras
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- praf de usturoi
- marar verde
Mod de preparare.
1.Mai intai ne ocupam de pulpe. Facem un amestec din ardei boia dulce, piper, sare grunjoasa si praf de usturoi. Dam pulpele prin acest amestec si le prajim cate 5 minute pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos.
2.Punem pulpele intr-un vas de yenna, mai presaram inca odata praf de usturoi si sare si le dam la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand sunt gatite suficient. Eu le-am lasat 15 minute pe o parte si inca 10 pe cealalta.
3.Intre timp pregatim sosul. Taiem ciupercile felii, la fel si ceapa.
4. Prajim ciupercile si ceapa pana cand se rumenesc. Adaugam ardeiul taiat cuburi si smantana pentru gatit. Imediat adaugam si laptele. Adaugam sare, piper si cimbru si lasam la fiert aproximativ. 10-13 minute. Daca este nevoie, mai adaugati lapte. La final adaugam 1/2 lingurita praf de usturoi sau 1 catel de usturoi tocat marunt si mararul verde.
5.Servim pulpele cu sos cremos cu ciuperci. Pofta buna!