MancaruriPeste

Cum prajim sprotul

Cum prajim sprotul

Cum prajim sprotul acasa astfel incat sa fie pe placul intregii familii? Acest lucru este foarte simplu. Mai mult dureaza curatarea pestelui decat prajirea acestuia, insa nu renuntati la aceasta etapa, pestele trebuie curatat. Fetei mele i-a placut foarte foarte mult. Bine, ce-i drept nu mai facusem de mult timp si aveam o punga de sprot in congelator.

Sfaturi!

  • Sprotul trebuie sa-l curatam de intestine si sa-i taiem capul. Daca incepem cu taierea capului, se vor curata foarte usor si intestinele.
  • Prindem cate 4-5 pestisori pe scobitoare pentru a se praji mai usor.
  • Pentru o crusta crocanta trebuie sa amestecam faina cu malai si sa-i dam prin acest amestec. Proportia de faina – malai trebuie sa fie de 1-2.

Ingrediente:

  • 500 gr sprot 
  • 100 gr malai
  • 50 gr faina
  • sare 
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare.

  1. Mai intai curatam pestele, taiem capul si curatam intestinele. Spalam bine pestele si ii dam un praf de sare.
  2. Punem intr-un bol 50 gr de faina si 100 de gr de malai si amestecam. Puteti pune si la ochi, important este sa fie mai mult malai.
  3. Punem cate 3-4 pestisori in scobitoare si ii dam prin amestecul de malai. II prajim in ulei incins.
  • Servim cu mujdei de usturoi. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

95 − 86 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker