Strudel cu branza cu foietaj de casa
Pentru strudelul asta delicios trebuie sa ii multumesc Irinei, colega mea, care mi-a dat reteta. Se poate face strudel sau placinta, dulce sau sarata, cu orice umlutura doriti voi. Noi am avut pofta de strudel/placinta cu branza dulce. Am adaugat coaja de portocala si nuca si a rezultat cel mai bun strudel facut acasa.
Ingrediente aluat:
- 1 cana de apa minerala
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de otet
- aprox. 550-600 g faina
- 250 g margarina de 70% grasime ( RAMA am folosit)
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 1 kg de branza
- 3 oua
- zahar
- coaja de portocala
- nuca
Mod de preparare strudel cu branza cu foietaj de casa.
1.Pregatim mai intai aluatul. Punem apa minerala, uleiul si otetul intr-un bol.
2. Adaugam faina si un praf de sare si framantam un aluat elastic si nelipicios.
3. Impartim margarina in 4 parti.
4. Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, ungem cu o parte de unt si impaturim in 3 pe orizontala, apoi iarasi in 3 pe verticala. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider 20 de minute. Repetam operatiunea de inca 3 ori, pana cand utilizam toata margarina.
5. Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam ouale, coaja de portocala, nuca si zahar dupa gust si amestecam.
6. Aluatul il intindem cat mai subtire si impartim in 3 parti. Punem branza si rulam. Punem strudelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu unt topit. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Pudram cu zahar pudra si portionam cand se raceste.
Pofta buna!
One Comment