Aluaturi dulci/foietajeDulciuri

Strudel cu branza cu foietaj de casa

Pentru strudelul asta delicios trebuie sa ii multumesc Irinei, colega mea, care mi-a dat reteta. Se poate face strudel sau placinta, dulce sau sarata, cu orice umlutura doriti voi. Noi am avut pofta de strudel/placinta cu branza dulce. Am adaugat coaja de portocala si nuca si a rezultat cel mai bun strudel facut acasa.

Ingrediente aluat:

  • 1 cana de apa minerala 
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet
  • aprox. 550-600 g faina
  • 250 g  margarina de 70% grasime ( RAMA am folosit)
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 1 kg de branza
  • 3 oua
  • zahar 
  • coaja de portocala
  • nuca

Mod de preparare strudel cu branza cu foietaj de casa.

1.Pregatim mai intai aluatul. Punem apa minerala, uleiul si otetul intr-un bol.

2. Adaugam faina si un praf de sare si framantam un aluat elastic si nelipicios.

 

3. Impartim margarina in 4 parti.

4. Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, ungem cu o parte de unt si impaturim in 3 pe orizontala, apoi iarasi in 3 pe verticala. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider 20 de minute. Repetam operatiunea de inca 3 ori, pana cand utilizam toata margarina.

 

5. Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam ouale, coaja de portocala, nuca si zahar dupa gust si amestecam.

6. Aluatul il intindem cat mai subtire si impartim in 3 parti. Punem branza si rulam. Punem strudelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu unt topit. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Pudram cu zahar pudra si portionam cand se raceste.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker