Prajitura din albusuri cu ananas si frisca

Ingrediente pentru blat:
- 7 albusuri
- 2 linguri de faina
- 7 linguri de zahar
- 40 g nuca de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema:
- 1 compot de ananas
- 1 plic de frisca
- 3 lingui de zahar
- 150 ml lapte
- 40 g nuca de cocos
- 1 plic de gelatina
Se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare.
Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn.
Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia si uniformizam cu ajutorul lingurei.
Dam la cuptorul preincalzit pana cand incepe sa se aureasca pe margini si sa se desprinda de hartia de copt.
Deslipim hartia de copt si punem prajitura la loc in tava.
Trecem la pregatirea cremei: intr-un bol adaugam laptele si praful de frisca si mixam pana devine ferma. Separam ananasul de compot. In compot adaugam gelatina si o lasam 10 minute la hidratat, apoi o dam 10 secunde la microunde. Fructele de ananas le pasam bine la blender pana se fac o pasta si adaugam si zaharul.
Adaugam piureul de ananas peste frisca si apoi gelatina si amestecam bine. Adaugam si nuca de cocos si apoi punem crema peste prajitura. Dam la rece pentru 1-2 ore, presaram nuca de cocos si apoi putem portiona.
Pofta buna!