Churros cu ciocolata
Batonele de churros sunt delicioase, foarte aromate si usor de facut. Am mancat pentru prima data in Spania, pana atunci nu vazusem si nu auzisem niciodata de churros. Reteta este asemanatoare cu cea de eclere, cu aluat oparit, deci sunt foarte usor de facut.Pentru realizarea retetei m-am inspirat de pe site-ul Lucky Cake de la Chilintan Alina( unde am gasit multe super retete) si chiar ma bucur ca am incercat.
Ingrediente:
- 140 g faina
- 2 oua
- 120 g margarina Unirea
- 1 lingura de zahar
- 250 ml apa
- 1 lingura de zahar+ 1/2 lingurita de scortiosara pentru glazurat
- 200 g ciocolata cu lapte + 4 linguri de lapte.
Mai intai cantarim toate ingredientele.
Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand.
Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la racorit. Adaugam ouale pe rand amestecan bine dupa fiecare. Exact ca la eclere.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei seringi de ornat si al unui dui cu model facem batoane lungi de aprox.10 cm lungime, sau de lungimea dorita de voi direct in tava in care le coacem.
Dam churros-ul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 15-20 de min, pana incepe sa se rumeneasca. Daca il lasati prea mult va fi foarte crocant.
Mi-au iesit 3 tavi din aceasta compozitie.
Cat se coace churros-ul facem amestecul cu zahar si scortisoara intr-o farfurie. Ciocolata o topim pe baie de aburi si adaugam laptele.
Cand scoatem batoanele de churros din cuptor le dam imediat prin zaharul amestecat cu scortioara.
Servim cu sos de ciocolata.
Pofta buna!