Ciorba cu costita afumata
Ciorba cu costita afumata
Ciorba cu costita afumata este una dintre cele mai gustoase ciorbe. Ii adaugam si cartofi, pastai verzi sau alte legume, iar la final o dregem cu smantana. Eu am facut-o de data asta cu ceapa verde ca tot este sezonul ei.
Ingrediente:
- 600-700 g costita afumata
- 6-7 fire de ceapa verde sau 2 cepe medii
- 1/2 telina mica
- 4-5 cartofi medii
- 200-250 g pastai de fasole
- 50 ml ulei
- 250 g smantana
- sare
- leustean verde
Mod de preparare:
1.Mai intai punem costita impreuna cu ceapa verde tocata rondele la calit in uleiul incins.
2.Adaugam 2 cani de apa, pastaile taiate in doua si cartofii taiati cuburi. Adaugam si sare, acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute.
3.Adaugam telina tocata cubulete mici si mai lasam inca 15 minute la fiert. Dam ciorba deoparte si o lasam 10 minute sa se racoreasca.
3.Punem smantana intr-un bol mare si adaugam in fir subtire 2-3 polonice de ciorba. Amestecam continuu sa dizolvam bine smantana. Punem apoi cu polonicul din compozitia de smantana in cratita cu ciorba, tot in fir subtire si amestecand continuu. Presaram si leusteanul verde si servim cu pofta. Este o ciorba foarte gustoasa!