Ciorba de perisoare ” a la grec”
O ciorba 2in 1: si cu perisoare si”a la grec” foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei capia
- 2 oua
- 50 g otet
- 100 ml ulei
- 200 g smantana
- 50-60 g orez
- 1 cub Maggi de gaina( sau cu afumatura)
- patrunjel
- telina
- leustean
- sare
- sare de lamaie
Mai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min.
Adaugam apa si cubul de Maggi faramitat si lasam la fiert 25 de minute. Intre timp pregatim perisoarele: amestecam carena cu ouale si adaugam patrunjel tocat marunt pentru un plus de savoare.
Punem otetul intr-o farfurie, trecem palmele prin otet si formam perisoarele. Punem perisoarele in ciorba clocotita si le lasam la fiert. Adaugam si orezul. Potrivin cu sare si sare de lamaie dupa gust.
Cand sunt fierte perisoarele, adaugam leustean si telina tocate. Smantana o amestecam cu un polonic de ciorba, o diluam si o punem in toata ciorba. Stingem focul si lasam la racit.
Pofta buna!