Ciorba de cartofi cu afumatura
![](https://farfuria-cu-gust.ro/wp-content/uploads/2021/09/farfuria-cu-gust.ro-ciorba-de-cartofi-cu-afumatura-4-780x470.jpg)
Ciorba de cartofi cu afumatura
Ciorba de cartofi cu afumatura este una dintre cele mai gustoase tipuri de ciorba. Se poate folosi scarita afumata, costita sau kaiser. Ai mei iubesc orice mancare cu afumatura, desi am incercat sa gatesc cat mai rar. Am facut cartofi cu afumatura, varza calita sau supe crema si ciorbe. Toate gustoase.
Sfaturi utile pentru Ciorba de cartofi cu afumatura:
- Afumatura este usor sarata, gustati ciorba inainte sa adaugati sare pentru a nu iesi foarte sarata. Daca ciorba este prea sarata, mai adaugati 1-2 cartofi. Acestia vor absorbi excesul de sare.
- Adaugati legume dupa gust.
- Adaugati neaparat albitura, telina sau pastranac pentru un plus de gust.
- Frunzele de telina se pot inlocui cu frunze de leustean.
Ingrediente:
- 400 gr afumatura
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 3-4 cartofi
- 1-2 ardei
- 1/2 telina mica/ 1 patranac
- 150 gr smantana
- 50 ml ulei
- sare
- frunze de telina
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem ceapa cubulete si o calim in ulei incins impreuna cu morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici.
2.Adaugam si afumatura taiata felii si mai lasam 4-5 minute la calit.
3.Adaugam 2-3 cani de apa si cartofii taiati cuburi si lasam la fiert 20 minute in oala acoperita cu capac.
4. Adaugam si telina impreuna cu ardeiul taiate cubulete si mai lasam la fiert inca 15 minute.
5.La final adaugam frunzele de telina tocate marunt si lasam oala cu ciorba 10-12 minute la racorit.
6.Intr-un bol incapator punem smantana si adaugam 2 polonice de ciorba in fir subtire. Luam apoi din bolul cu smantana si turnam in fir subtire in oala cu ciorba. In acest timp vom amesteca energic pentru a evita ” branzirea” ciorbei. Pofta buna!
One Comment