Ciorba cu pulpa de porc cu zeama de varza
Ciorba cu pulpa de porc cu zeama de varza
Ciorba cu pulpa de porc cu zeama de varza este o ciorba pe cat de simplu de preparat, pe atat de gustoasa. Imi place sa fac ciorba cu pulpa de porc taiata cubulete, insa aceasta se poate inlocui cu oase, cu sira, cu ce doreste fiecare. Si parca nicicand aceasta ciorba nu are gust asa de bun ca de sarbatori! Este senzationala!
Sfaturi!
- Legume. Folositi legume dupa gust, insa va recomand sa daugati pe langa acestea si telina sau pastranac in ciorba pentru un gust mai bun.
- Carne. Se poate folosi pulpa de porc portionata in cubulete, oase sau sira de porc.
- Cantitate. Am facut ciorba intr-o cratita de 3 litri.
- Inlocuiri. Am folosit rosii in suc propriu cu legume facut de mine, insa acesta se poate inlocui cu 3 linguri de pasta de tomate.
Ingrediente:
- 700 gr pulpa de porc
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 4-5 cartofi medii
- 1/2 telina mica
- 1 ardei gras rosu
- 1 ou
- aprox. 1 litru de zeama de varza
- 1 borcan de rosii in suc propriu sau 3-4 linguri pasta de tomate
- frunze de telina
- sare
Cum preparam Ciorba cu pulpa de porc
1.Mai intai punem pulpa de porc portionata impreuna cu ceapa si cu morcovul tocate marunt la fiert. Lasam ciorba la fiert acoperita cu un capac aproximativ 25-30 de minute. Spumam la nevoie.
2. Adaugam apoi rosiile in suc propriu sau pasta de tomate, adaugam cartofii cuburi, ardeiul si telina taiate cubulete, mai completam cu apa daca este nevoie si lasam din nou ciorba la fiert acoperita cu un capac. Adaugam tot acum si zeama de varza.
3.La final potrivim ciorba cu sare, adaugam oul batut si frunze de telina sau de leustean tocate marunt si apoi ii stingem focul. Pofta buna! Este o ciorba senzationala!
Va recomand si ciorba de porc cu varza acra, o ciorba gustoasa, deosbita facuta dupa reteta soacrei mele.