Ciorba de praz cu carne de pui
Ciorba de praz cu carne de pui
Ciorba de praz cu carne de pui este o ciorba dulceaga si foarte gustoasa. Se poate face cu carne de pui, cu carne de porc sau chiar fara carne.
Sfaturi!
- Nu este nevoie sa mai adaugam ceapa, un fir de praz este suficient pentru ciorba noastra.
- Carnea de pui se taie cubulete pentru a fierbe usor.
- Reteta usoara. Ca de altfel orice tip de ciorba, si ciorba de praz este un preparat rapid, usor si gustos.
Prazul
- Prazul, simbolul national al Tarii galilor, este bogat in vitamine si minerale si sarac in calorii.
- Se poate consuma atat gatit, cat si in stare cruda in salate si este renumit datorita gustului sau dulceag.
- Prazul crud se poate mentine la frigider timp de aproximativ o saptamana. Se pastreaza foarte bine si la congelator taiat feliute rotunde.
Ingrediente:
- 1 fir de praz
- carne de pui
- 2 morcovi
- 1 pastranac
- 1 ardei gras
- 2-3 cartofi
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 lingura de bors la plic/ 2 pahare de bors la sticla
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- leustean
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem feliute rotunde prazul. Morcovul il tocam cubulete sau il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem morcovul razuit impreuna cu prazul in ulei la calit. Adaugam si carnea de pui taiata in cuburi de marimea dorita.
2.Lasam 8- 10minute sau pana cand carnea de pui devine albicioasa. Adaugam 2-3 cani de apa, cartofii, pastranacul si ardeiul tocate cubulete. Acoperim cratita cu un capac si lasam 30 de minute la fiert.
3.Adaugam pasta de tomate si mai completam cu apa daca este necesar. Lasam la fiert inca 20-25 de minute. Daca folositi bors la plic, il adaugati spre finalul procesului de fierbere, daca folositi bors lichid, atunci il adaugam odata cu pasta de tomate.
4.Potrivim de sare, adaugam leustean verde si stingem focul ciorbei. Pofta buna!