Rosii cu legume in suc propriu pentru ciorbe

Rosii cu legume in suc propriu pentru ciorbe
Rosii cu legume in suc propriu pentru ciorbe este o conserva pe care ai mei au facut-o de multi ani. Insa, de cand prepar eu insami, sucul de rosii pentru ciorbe, acesta a devenit preferatul meu. Se prepara usor si l- am facut treptat. Azi 5 borcane, maine 5 si tot asa. Noi fiind o familie mica, nici nu am avut nevoie de mult suc de rosii.
Sucul de rosii da un gust deosebit ciorbelor preparate acasa.
Sfaturi pentru preparare
- Rosiile le dam pe razatoarea cu ochiuri mari sau le taiem cubulete. Eu am preferat sa le dau pe razatoare.
- Folosim rosii coapte bine, zemoase.
- Adaugam ardei, morcov sau alte leugume dupa gust.
- Nu este nevoie de fierbere. Este nevoie de sterilizare.
- Folosim capace noi de fiecare data. Avem grija ca atunci cand punem conserve la borcan sa folosim doar capace noi care se inchid ermetic.
- Pentru ciorbe. Acest amesteca de rosii cu legume este perfect pentru ciorbe.
Ingrediente:
- 2kg de rosii
- 1 kg mix de ardei( kapia rosu si verde, gogosar)
- frunze de telina
- sare grunjoasa
Cum preparam Rosii cu legume in suc propriu pentru ciorbe
1.Mai inati taiem ardeii in fasii sau cubulete, cum doreste fiecare si ii punem intr-un bol incapator.
2.Adaugam si frunzele de telina tocate grossier si rosiile date pe razatoare. Adaugam sare dupa gust si punem amestecul rezultat in borcane. Strangem bine capacele si le punem la sterilizat.
Pentru sterilizat am pus borcanele intr-o cratita, le-am acoperit cu apa si le-am pus la fiert la foc mare pana cand apa da in clocot. Am stins focul si am lasat pana a doua zi borcanele in acea apa sa se raceasca treptat. Nu stiu ce metoda aveti voi pentru sterilizat, insa eu am folosit metoda tatalui meu, asa fac parintii mei rosiile si se tin perfect. Am apelat la metoda clasica.
Va recomandam si un ardei iute la otet pentru ciorbica 🙂