Ciorba cu carne de porc si varza dulce
Ciorba cu carne de porc si varza dulce
Ciorba cu carne de porc si varza dulce este ciorba preferata a sotului meu. Soacra mea pregateste astfel de ciorba, fie cu varza acra, fie cu varza dulce. Ea o numeste ” ciorba de zdrenta” si pe mine ma amuza tare denumirea asta. Si ciorba de porc cu varza acra este nemaipomenit de gustoasa, o ciorba de iarna as zie eu.
Cateva sfaturi!
- Este suficient un sfert de varza pentru aceasta ciorba. Daca doriti sa faceti ciorba cu varza acra, atunci 5-6 foi de varza sunt suficiente, insa depinde si de cantitatea de ciorba, daca considerati necesar, mai puteti adauga.
- Legume. Folositi legume dupa gust, insa va recomand sa daugati pe langa acestea si telina sau pastranac in ciorba pentru un gust mai bun.
- Carne. Se poate folosi pulpa de porc portionata, oase sau sira de porc.
- Cantitate. Am facut ciorba intr-o cratita de 3 litri.
- Inlocuiri. Am folosit rosii in suc propriu cu legume facut de mine, insa acesta se poate inlocui cu 3 linguri de pasta de tomate.
Ingrediente:
- 700 gr pulpa de porc
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 1/2 telina mica
- 1 ardei gras rosu
- 1/4 varza medie
- 1 borcan de rosii in suc propriu sau 3 linguri pasta de tomate
- frunze de telina
- sare
- zeama de lamaie dupa gust
Cum preparam ciorba cu carne de porc
1.Mai intai punem pulpa de porc portionata impreuna cu ceapa si cu morcovul tocate marunt la fiert. Lasam ciorba la fiert acoperita cu un capac aproximativ 25-30 de minute.
2. Adaugam apoi rosiile in suc propriu, varza tocata marunt, ardeiul si telina taiate cubulete, mai completam cu apa daca este nevoie si lasam din nou ciorba la fiert acoperita cu un capac.
3.La final potrivim ciorba cu sare si zeama de lamaie si adaugam frunze de telina sau de leustean tocate marunt. Pofta buna!