Ciorba a la grec de pui
Ciorba ” a la grec” este foarte gustoasa. De data asta am facut-o doar din piept de pui, dar in general, o faceam si cu alte bucati de pui.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa mare
- 1 telina mica
- 1 morcov
- 200 g smantana
- 50 ml ulei
- zeama de la 1 lamaie
- sare
- patrunjel
Mod de preparare ciorba a la grec de pui.
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri.
Calim ceapa taiata julienne si morcovul dat pe razatoarea mare pentru 5-6 minute, dupa care adaugam si pieptul de pui si lasam inca 10 minute, doar pana se patrunde bine si se albeste.
Adaugam 1-2 cani de apa si telina taiata cubulete si lasam la fiert. In 30-35 de minute pieptul va fi fiert si putem sa-i stingem focul ciorbei. O lasam 5 minute la racorit.
Amestecam smantana cu zeama de lamaie intr-un bol mare si adaugam in fir subtire 2-3 polonice de ciorba. Amestecam bine in acest timp. Luam apoi cu polonicul din bolul cu smantana si adagam in fir subtire in ciorba si amestecam sa nu se” branzeasca” smantana.
Adaugam mararul tocat marunt si sare dupa gust.
Pofta buna!
One Comment