Ciorbe/SupeRetete de postRetete usoare de post

Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei este una dintre ciorbele alea bune si calde, dar si reci. O ciorba usoara, de vara, cu multe legume si cu bors. Pentru a face ciorba nu iti trebuie prea mult timp si nici prea multa indemanare. O pui la fiert si iti faci treburile casnice. Iar aceasta cu legume este gata in 45-50 de minute maxim.  Ciorba este un fel de mancare foarte frecvent intalnit in bucatariile romanilor indiferent ca este de pui, de porc, de vita sau de legume. Mai nou si in bucataria mea 🙂

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 3- 4 rosii
  • 300 ml bors
  • sare
  • leustean verde

Mod de preparare.

1.Curatam ceapa si morcovii, le tocam dupa preferinta si le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Acoperim cratita cu un capac.

2.Adaugam cartofii tocati cubulete si lasam inca 15 minute la fiert.

 

3.Adaugam rosiile date pe razatoare, dovleceii taiati cubulete ( acestia fieb foarte repede) si borsul si mai lasam inca 15  minute.

4.La final potrivim de sare si adaugam leusteanul verde tocat marunt. Pofta buna!

O alta ciorba foarte gustoasa, tot fara carne si cu rosii, este ciorba de rosii cu galuste pufoase.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

69 − 59 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker