Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei
Ciorba de dovlecei este una dintre ciorbele alea bune si calde, dar si reci. O ciorba usoara, de vara, cu multe legume si cu bors. Pentru a face ciorba nu iti trebuie prea mult timp si nici prea multa indemanare. O pui la fiert si iti faci treburile casnice. Iar aceasta cu legume este gata in 45-50 de minute maxim. Ciorba este un fel de mancare foarte frecvent intalnit in bucatariile romanilor indiferent ca este de pui, de porc, de vita sau de legume. Mai nou si in bucataria mea 🙂
Ingrediente:
- 1 dovlecel mai mare
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 3- 4 rosii
- 300 ml bors
- sare
- leustean verde
Mod de preparare.
1.Curatam ceapa si morcovii, le tocam dupa preferinta si le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Acoperim cratita cu un capac.
2.Adaugam cartofii tocati cubulete si lasam inca 15 minute la fiert.
3.Adaugam rosiile date pe razatoare, dovleceii taiati cubulete ( acestia fieb foarte repede) si borsul si mai lasam inca 15 minute.
4.La final potrivim de sare si adaugam leusteanul verde tocat marunt. Pofta buna!
O alta ciorba foarte gustoasa, tot fara carne si cu rosii, este ciorba de rosii cu galuste pufoase.