Ciorbe/Supe

Supa de naut cu carne de porc

Supa de naut cu carne de porc

Supa de naut cu carne de porc este una dintre cele mai consistente si mai gustoase supe. Pot asemui gustul nautului cu cel al boabelor de fasole.

Sfaturi!

  • Nautul uscat fierbe greu si, la fel ca si fasolea, trebuie lasat la inmuiat cateva ore inainte de folosire.
  • Eu am folosit conserva de naut pentru supa, iar cel conservat este fiert.
  • Ingredientele date aici sunt suficiente pentru 3 portii de supa. Dublati cantitatile pentru mai multe portii.
  • Carnea de porc poate fi inlocuita cu carne de pui, insa tineti cont de faptul ca cea de pui fierbe mai usor decat cea de porc.
  • Reteta usoara. Fiind o supa, aceasta se prepara usor si cu putine ingrediente.

Ingrediente:

  • 350 gr carne de porc
  • 1 conserva de naut 
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • leustean verde
  • sare
  • cimbru uscat

Mod de preparare supa de naut.

1.Mai intai taiem carnea de porc cuburi si o punem la fiert impreuna cu ceapa tocata marunt. Le lasam 30-35 de minute la fiert.

2. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si ardeiul taiat cuburi, adaugam si pasta de tomate si mai completam cu apa daca este nevoie. Lasam in continuare la fiert inca 20-25 de minute.

3.In ultimul sfert de ora adaugam si nautul si cimbrul uscat. Nautul nu trebuie sa fiarba mult, caci este deja fiert sau prefiert. Verificati atunci cand desfaceti conserva daca nautul este fiert suficient si decideti daca trebuie pus mai devreme in ciorba. Daca folositi naut uscat, acesta trebuie pus chiar de la inceput la fiert, caci fierbe greu. Iar despre cimbru pot sa va spun ca da un gust deosebit supei de naut, de fasole sau verzei calite.

La final adaugam in supa noastra si leusteanul verde tocat marunt. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker