Ciorbe/Supe

Ciorba de rosii cu taietei de casa si dovlecel

Ciorba de rosii cu taietei de casa si dovlecel

Ciorba de rosii cu taietei de casa si dovlecel este o ciorba de vara atat de gustoasa si de satioasa. Iubesc ciorba de vara cu rosii proaspete. Uneori o fac cu galuste, alteori cu taietei de casa. Asa facea mamaia ciorba de vara, cu multe rosii, cu carne de pui de curte si cu taietei de casa. Un deliciu! In copilarie iubeam vara cand mergeam la tara si mamaia ne astepta cu ciorba asta. De la mamaia am invatat sa fac taieteii de casa. Insa ea ii taia foarte, foarte subtiri, nu stiu cum reusea, insa avea o maiestrie aparte. Nu sunt greu deloc de facut si se pun in ciorba imediat ce ii taiem.

Sfaturi

  • Folosim rosii zemoase, coapte bine pentru aceasta ciorba.
  • Dovlecelul l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, insa se poate taia cubulete. Dovlecelul se adauga in ciorba in ultimele 5 minute deoarece fierbe foarte repede si fiind dat pe razatoare, si mai repede.
  • Taieteii de casa se taie cat mai subtire posibil, apoi se rasfira bine si se adauga in ciorba. Acestia au nevoie de aproximativ 15-20 d eminute pentru a fierbe suficient. Se vor mari in timpul fierberii.
  • Reteta usoara. Ciorba de vara este una dintre cele mai gustoase ciorbe, dar destul de usor de preparat.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 2-3 cartofi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 felie de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 7-8 rosii mari si coapte bine
  • 1 ou + 135 gr faina pentru taietei
  • sare
  • optional – 1 lingura bors Magic
  • leustean verde

Cum preparam Ciorba de rosii cu taietei de casa si dovlecel

1.Taiem ceapa marunt,  dam morcovul pe razatoare si le punem la fiert.

2.Lasam 15 minute la fiert, apoi adaugam cartofii taiati cuburi, telina  si ardeiul taiate la fel cubulete. Lasam ciorba la fiert aproximativ 20 de minute, pana cand cartofii incep sa se inmoaie.

3.Adaugam rosiile date pe razataorea cu ochiuri mari si lasam din nou la fiert. In acest timp preparam taieteii. Punem faina intr-un bol si adaugam oul. Amestecam si framantam. Nu este nevoie sa adaugam apa. Este putin aluat. Il intindem intr-o foaie cat mai subtire pe blatul de lucru presarat cu faina din abundenta si rulam. Taiem feliute cat mai subtiri si le rasfiram bine. Le adaugam in ciorba. Mai lasam la fiert ciorba inca 20 de minute.

4 Inainte cu 5 minute sa stingem focul, adaugam dovlecelul curatat de coaja si dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam si borsul, iar la final verdeata. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker