Ciorbe/Supe

Ciorba de rosii cu carne de vitel

Ciorba de rosii cu carne de vitel

Ciorba de rosii cu carne de vitel este o ciorba de vara cu rosii proaspete, coapte bine si gustoase. Nu avem nevoie de o cantitate mare de carne, aproximativ 500- 600 de gr sunt suficiente  pentru aceasta ciorba. Mai ales ca vom toca cubulete mici carnea, ca pentru un dumicat. Astfel carnea va fierbe mai usor chiar sa fie si de vita.

Sfaturi!

  • Inainte de a gati carnea de vita, aceasta trebuie lasata la temperatura camerei aproximativ 2 ore.
  • Carnea de vita este o excelenta sursa de proteine.   100 de gr de carne de vita contine aproximativ 20 de gr de proteine, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sportivii o prefera.
  • Carnea de vitel se gateste mai rapid, insa aceasta poate fi inlocuita cu carne de vita. In cel din urma caz, carnea va fierbe mai greu, insa ciorba va fi la fel de gustoasa.
  • Folosim rosii proaspete cat mai coapte. Acestea se pot inlocui cu 3-4 linguri de pasta de tomate.
  • Reteta usoara. Ca orice alta ciorba, si ciorba de vitel se prepara usor, cu legume dupa gust.

Ingrediente:

  • aprox. 500-600 gr carne de vitel
  • 1kg de rosii 
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 felie de telina 
  • 1 dovlecel
  • 1 rotocol de fidea
  • sare
  • zeama de lamaie
  • leustean verde

Cum preparam ciorba de rosii cu carne de vitel

1.Mai intai punem carnea tocata cubulete impreuna cu ceapa tocata marunt la fiert. Spumam atunci cand este nevoie. Lasam carnea aproximativ 25 de minute la fiert.

2.Adaugam morcovii tocati rondele si ardeiul tocat cubulete si mai lasam inca 15 minute la fiert, iar apoi adaugam rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Mai adaugam apa daca este nevoie, acoperim oala cu un capac si lasam 20-25 de minute la fiert.

3.Adaugam telina tocata cubulete si dovlecelul tocat si el cuburi si mai lasam inca 10 minute la fiert. Dovlcelul si telina sunt legume ce se gatesc foarte rapid, nu au nevoie de fierbere indelungata pentru a nu se sfarama complet. Tot acum adaugam si fideaua sfaramata caci fierbe foarte rapid si aceasta.

4. Adaugam sare, zeama de lamaie dupa gust si patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

Intreaga categorie cu ciorbe o gasiti aici .

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 6 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker