Ciorbe/SupeLegume

Ciorba de dovlecei cu smantana

Ciorba de dovlecei cu smantana

Ciorba de dovlecei cu smantana este o ciorba de vara foarte gustoasa. Cu multe legume si smantana, o ciorba care se face usor. Iar cum noi suntem fani dovlecel, profitam cat se poate in acest sezon de abundenta acestei legume. Pentru ca piata este plina de dovlecei, iar la tara in Gradina Ursului avem dovlecei care se coc continuu. Am facut dovlecei pane, umpluti, mancare, budinca, chec, paste, pizza, orez cu dovlecei si clatite.

Sfaturi!

  • Puteti adauga carne de pui sau afumatura in ciorba de dovlecei.
  • Dovleceii fierb foarte repede, este suficient sa-i punem in ciorba in ultimele 10-12 minute de fierbere.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de ciorba de dovlecei cu smantana se prepara usor si rapid. Pentru ca nu i-am pus carne, iar legumele au fost tocate marunt, ciorba mea a fost gata in 40-50 de minute.
  • Ingrediente simple. Această rețetă necesită doar cateva legume si smantana.

    Dovlecelul

    • Fiindca este bogat in apa, dovlecelul este un bun diretic, favorizand eliminarea apei din organism. In acest mod, consumul de dovlecel ajuta la buna functionare a rinichilor si ficatului.
    • Dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
    • Dovlecelul se poate consuma atat crud cat si gatit in diverse combinatii.  Taiati in cuburi mici se pot pune in salata de vara, alaturi de rosii, ardei, castraveti. Se pot face chiar si dulceata.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei fragezi/ micuti
  • 1 ardei kapia verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 pastranac mic
  • 150 gr smantana
  • 4-5 linguri de ulei
  • leustean verde
  • marar verde
  • sare

Mod de preparare.

1.Mai intai calim ceapa si morcovii taiati cubulete in uleiul incins. Adaugam 2-3 cani de apa si ardeiul verde + pastranacul tocate marunt. Acoperim oala si lasam aproximativ 25 de minute la fiert.

2. Adaugam dovlecelul curatat de coaja si taiat cuburi si ardeiul kapia rosu, la fel tocat in cubulete. Mai completam cu apa daca este nevoie si mai lasam 10-12 minute la fiert. V-am spus, dovlecelul fierbe repede.

3.Stingem focul ciorbei, potrivim cu sare si lasam 10 minute la racorit. Adaugam apoi verdeata si punem smantana intr-un bol incapator. O diluam cu 2-3 polonice de ciorba fierbinte turnata in fir subtire. Turnam apoi usor compozitia de smantana in oala cu ciorba si amestecam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker