Ciorba de vita cu smantana
Ciorba de vita cu smantana
Ciorba de vita cu smantana este o ciorba foarte gustoasa si aspectuoasa care se poate prepara atat de sarbatori cat si pentru un pranz in familie. De obicei folosesc carne frageda de vitel, insa se intampla sa mai cumpar si carne de vita. Aceasta fierbe mai greu, iar din aceasta cauza o tai bucatele mici.
Sfaturi!
- Taiem carnea cuburi mici pentru a fierbe cat mai rapid.
- Inainte de a gati carnea de vita, aceasta trebuie lasata la temperatura camerei aproximativ 2 ore.
- Daca avem supa multa de la carnea fiarta, o putem strecura si pastra la congelator in pungi pentru gheata sau in caserola de plastic. Adaugam cateva cuburi de supa congelata de vita in orice alta ciorba dorim.
- Smantana o adaugam de-abia dupa ce lasam ciorba la racorit 10 minute.
- Reteta usoara. Aceasta este o reteta de ciorba care se prepara foarte usor.
Ingrediente:
- 700 gr carne de vita
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei kapia/ gras
- 1/2 pastranac
- 1/2 dovlecel
- 200 gr smantana
- 50 gr ulei
- frunze de leustean sau telina
- sare
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem carnea de vita si o punem la fiert. O spumam atunci cand este cazul. O lasam aproximativ 35-40 de minute la fiert.
2. Calim in ulei incins morcovii razuiti pe razatoarea cu ochiuri mari si ii adaugam in ciorba. Tot acum adaugam si ceapa taiata cubulete si pastranacul. Mai lasam inca 20-25 de minute la fiert.
3. Adaugam dovlecelul si ardeiul taiate cuburi si mai lasam inca 15 minute la fiert. Potrivim de sare si adaugam verdeata tocata. Lasam ciorba 10 minute la racorit.
4.Punem smantana intr-un bol incapator si adaugam 2 polonice din ciorba fierbinte, dar avem grija sa adaugam in fir subtire si sa amestecam. Luam apoi din bolul cu smantana si transferam in oala cu ciorba tot in fir subtire amestecand continuu. Evitam astfel ” branzirea” smantanii. Pofta buna!