
Supa Minestrone
Supa Minestrone este o supa extrem de consistenta, hranitoare si foarte versatila ce se prepara cu paste sau orez. Este o supa de legume de origine italiana care noua ne-a placut foarte mult. Desi pare ci8udat sa adaugi paste in supa, sa stiti ca este foarte gustoasa. Fiica-mea tot auzea de supa asta la desene si ma intreba daca facem. Pai, facem daca vrei tu! 🙂
Sfaturi!
- Puteti adauga orice tip de paste aveti la indemana, fie scoici, spaghete, fusilli, penne, melcisori. Daca adaugati spaghete, ar trebui sa le rupet in in 3-4 astfel incat sa nu fie atat de lungi in supa.
- Pastele se adauga in supa in ultimele 8 minute pentru a nu se gati excesiv de mult.
- Supa Minestrone se poate servi fara paine datorita adaosului de paste.
- Trebuie ca supa sa aiba suficienta zeama deoarece pastele vor absorbi zeama dupa racire si s-ar putea sa va treziti fara zeama la supa 🙂
- Reteta usoara si rapida. Fiind o supa de legume, iar legumele gatindu-se cat se poate de rapid, aceasta supa se prepara in maxim 50 de minute.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 3-4 rosii coapte bine
- 2 morcovi
- 1 pastranc
- 1 ardei
- 1 dovlecel mic
- 1/2 conserva de fasole fiarta / aprox. 200 gr
- mazare congelata aprox. 100 gr
- 50 gr ulei
- sare
- leustean verde
Mod de preparare.
1.Mai intai punem ceapa si morcovii taiati cubulete la calit in uleiul incins. Lasam 4-5 minute sau pana cand ceapa devine translucida.
2.Adaugam rosiile date pe razatoarea mare sau decojite si taiate cubulete. Eu am ales cea de-a doua varianta. Adaugam apa suficienta si ardeiul si pastranacul taiat cubulete si mazarea si lasam la fiert aproximativ 20-25 de minute.
3. Adaugam dovlecelul si mai lasam 10 minute la fiert.
4.In ultimele 8-10 minute adaugam pastele si boabele de fasole fierte si potrivim de sare. La final adaugam si leusteanul tocat marunt si iata supa! Pofta buna!