Ciorbe/SupeRetete de postRetete internationaleRetete usoare de post

Supa Minestrone

Supa Minestrone

Supa Minestrone este o supa extrem de consistenta, hranitoare si foarte versatila ce se prepara cu paste sau orez. Este o supa de legume de origine italiana care noua ne-a placut foarte mult. Desi pare ci8udat sa adaugi paste in supa, sa stiti ca este foarte gustoasa. Fiica-mea tot auzea de supa asta la desene si ma intreba daca facem. Pai, facem daca vrei tu! 🙂

Sfaturi!

  • Puteti adauga orice tip de paste aveti la indemana, fie scoici, spaghete, fusilli, penne, melcisori. Daca adaugati spaghete, ar trebui sa le rupet in in 3-4 astfel incat sa nu fie atat de lungi in supa.
  • Pastele se adauga in supa in ultimele 8 minute pentru a nu se gati excesiv de mult.
  • Supa Minestrone se poate servi fara paine datorita adaosului de paste.
  • Trebuie ca supa sa aiba suficienta zeama deoarece pastele vor absorbi zeama dupa racire si s-ar putea sa va treziti fara zeama la supa 🙂
  • Reteta usoara si rapida. Fiind o supa de legume, iar legumele gatindu-se cat se poate de rapid, aceasta supa se prepara in maxim 50 de minute.

 

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 3-4 rosii coapte bine
  • 2 morcovi
  • 1 pastranc
  • 1 ardei
  • 1 dovlecel mic
  • 1/2 conserva de fasole fiarta / aprox. 200 gr
  • mazare congelata aprox. 100 gr
  • 50 gr ulei
  • sare
  • leustean verde

Mod de preparare.

 

1.Mai intai punem ceapa si morcovii taiati cubulete la calit in uleiul incins. Lasam 4-5 minute sau pana cand ceapa devine translucida.

2.Adaugam rosiile date pe razatoarea mare sau decojite si taiate cubulete. Eu am ales cea de-a doua varianta. Adaugam apa suficienta si ardeiul si pastranacul taiat cubulete si mazarea si lasam la fiert aproximativ 20-25  de minute.

3. Adaugam dovlecelul si mai lasam 10 minute la fiert.

4.In ultimele 8-10 minute adaugam pastele si boabele de fasole fierte si potrivim de sare. La final adaugam si leusteanul tocat marunt si iata supa! Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 1

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker