Ciorbe/Supe

Supa de salata verde cu afumatura si oua intregi

Supa de salata verde cu afumatura si oua intregi

Supa de salata verde cu afumatura si oua intregi este o supa de primavara, o supa foarte gustoasa. Deliciul acestei supe este faptul ca ii adaugam oua intregi. La fel si in ciorba de stevie, imi place sa adaug oua intregi. In plus, supa de salata verde este foarte gustoasa cu afumatura. Am facut in trecut si cu carne de pui, insa cu afumatura este si mai gustoasa.

Cateva sfaturi!

  • Salata verde nu trebuie sa fiarba prea mult, o adaugam in supa in ultimele 2 minute de fierbere.
  • Smantana o diluam cu 2 polonice de supa, apoi o adaugam in oala cu supa si amestecam energic. Evitam astfel „branzirea” acesteia.
  • Am adaugat 6 oua in ciorba, insa puteti adauga cate doriti. Spargem oual de marginea cratitei si adaugam oul in ciorba. Nu va faceti griji, acesta nu se va „imprastia” in oala cu ciorba.
  • Afumatura. Se poate adauga kaiser tocat marunt, costita sau orice afumatura gasiti.

Ingrediente:

  • 300 gr afumatura
  • 1 salata verde mica
  • 2 morcovi
  • 2-3 cartofi
  • 1 felie de telina
  • 1 ardei kapia
  • 200 gr smantana
  • 40-50 ml ulei
  • 6/7 oua sau cate doriti
  • sare
  • patrunjel/ leustean verde

Cum preparam Supa de salata verde cu afumatura si oua intregi

1.Mai intai razuim morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Afumatura o taiem cubulete. Calim timp de 8-10 minute morcovii impreuna cu afumatura in ulei incins.

2.Adaugam 3-4 cani de apa si cartofii taiati cuburi. Acoperim oala cu un capac si lasam la fiert pana cand cartofii se pot strapunge usor cu furculita.

3.Adaugam ardeiul si telina tocate marunt, spargem pe rand cate un ou avand grija sa spargem urmatorul ou in alt loc in oala cu ciorba. Adaugam ouale direct in ciorba care clocoteste, nu este nevoie sa adaugam apa rece inainte. Lasam inca 10 minute la fiert, apoi in ultimele 2 minute de fiert, adaugam salata tocata marunt si verdeata si potrivim de sare.

4.Lasam ciorba 8-10 minute la racorit.

5.Punem smantana intr-un bol incapator, adaugam 2 polonice de ciorba in fir subtire si amestecam bine, apoi turnam tot in fir subtire amestecul de smantana in oala cu ciorba. Pofta buna!

Va recomand si ciorba de stevie cu oua intregi, este tot o ciorba de primavara care mie imi place foarte mult. La fel si ciorba de loboda.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

83 − = 77

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker