Ciuperci pane
Ciuperci pane – un preparat usor, simplu si rapid care aduce un plus de savoare meselor nostre. Ciupercile sunt o sursa excelenta de proteine, fibre si vitamine si este recomandat sa le consumam cat mai frecvent . Fiind preparate pane, ciupercile sunt si extrem de gustoase. Acestea se pot servi ca si garnitura pentru friptura la grill, cu salata de rosii, dar pot fi adaugate si pe un platou de aperitive festive.
Varietati de ciuperci
- Puteti folosi diferite tipuri de ciuperci, toate vor fi gustoase. Insa, estential este sa folositi ciuperci proaspete.
- Eu am folosit ciuperci champignon albe.
Coacere la cuptor
- Pentru o varianta mai sanatoasa, puteti coace ciupercile la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Este necesar sa le intoarceti cand se rumenesc.
Preparare pane
- Compozitia pentru pane trebuie sa fie mai subtire decat cea pentru snitele.
Ingrediente:
- 500 gr ciuperci proaspete
- 2 oua
- 2 linguri cu faina
- 3 linguri cu lapte
- sare
- piper
- usturoi granulat
Cum preparam Ciuperci pane
1.Mai intai ne ocupam de ciupercute. Le indepartam piciorusul si le curatam de pojghita exterioara si apoi de branhiile interioare cu ajutorul varfului unui cutit. Acest pas este optional, stiu ca multe persoane doar le indeparteaza piciorusul si le folosesc asa.
2.Preparam compozitia pentru pane. Batem ouale, adaugam faina, sare, piper, usturoi granulat si diluam compozitia cu 3 linguri de lapte. Nu va faceti griji, nu este prea subtire compozitia.
3.Dam ciupercutele prin compozitia de pane si le prajim un ulei incins pana cand se rumenesc frumos. Nu este nevoie de un timp mare de gatire, ciupercile se gatesc rapid. Scoatem ciupercile pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Pofta buna!
Va recomand si reteta de vinete pane, legume gustoase si satioase cu sos de rosii.