
Vinete pane cu sos de rosii
Vinete pane cu sos de rosii- o mancare de vara foarte gustoasa si satioasa. Vinetele au o crusta crocanta datorata pesmetului, iar in interior sunt moi. Foarte gustoase. Iar sosul cu usturoi este perfect pentru aceaste vinete. Se pot servi si cu mujdei de usturoi. Daca si voi iubiti vinetele, cu siguranta le veti indragi si pane.
Cateva sfaturi!
- Vinetele prajite se scot pe servete de bucatarie care trebuie sa absoarba excesul de ulei. Vinetele absorb destul de mult ulei in timpul prajirii.
- Putem praji vinetele cu coaja.
- Feliem vinetele cat de subtire putem.
- Se pot felia rondele sau felii lungi in functie de preferinta.
- Stiati ca desi sunt considerate legume, din punct de vedere botanic vinetele sunt fructe?
- Reteta usoara. Vinetele pane sunt o mancare ce se prepara rapid si se pot consuma atat la pranz cat si la cina.
Ingredinte:
- 2 vinete mici/ medii
- 2 oua
- faina pesmet
- sare
- piper
Pentru sosul de rosii: 3 linguri pasta de tomate, 5-6 catei de usturoi, 1 ardei gras, 1 pahar de apa ( 200 ml).
Cum preparam vinete pane cu sos de rosii
1.Mai intai spalam bine vinetele si le feliem pe lungime in felii subtiri. Presaram sare si piper peste ele.
2. Dam feliile de vinete prin faina, apoi prin ou batut si apoi prin pesmet. Le prajim in ulei incins pana cand se rumenesc frumos si le scoatem pe servete de bucatarie. Prajim vinetele la foc iute.
3.Pentru sos punem pasta de tomate impreuna cu apa si ardeiul tocat marunt pe foc pentru 7-10 minute. Adaugam usturoiul pisat si mai lasam inca 7-8 minute la gatit.
Servim vinetele pane cu sos de rosii si presaram oregano macinat deasupra acestora. Pofta buna!
Va recomand si vinetele umplute, o alta mancare de vara foarte gustoasa si foarte usor de preparat.
Si musacaua cu vinete este foarte iubita in casa noastra 🙂