O mancare ideala pentru o duminica in familie. Pentru o singura masa pentru ca puiul meu a fost micut, dar a fost gustos tare. Mai ales ca am folosit condimentele pentru pui de la DELIKAT 100 % naturale. Bineinteles ca daca nu folositi astfel de condimente, puteti unge puiul cu sare, piper si ardei boia.
Ingrediente:
- 1 pui
- 2 linguri de condiment pentru pui de la DELIKAT
- 50 ml ulei
- 1 kg de rosii
- 4-5 catei de usturoi
- sare
- marar
- busuioc
Mod de preparare pui pe sticla cu ostropel.
Pregatim mai intai puiul. Il ungem pe toata suprafata si in interior cu condiment pentru pui de la DELIKAT. Umplem o sticla de 500 ml cu apa si cu 2 linguri de ulei.
Asezam puiul pe sticla si il punem intr-o tava. Dam la cuptor la 200 de grade pentru 55-60 de minute si din cand in cand mai intoarcem puiul in cuptor sa se rumeneasca bine pe toate partile.
Cat timp sta puiul la cuptor, pregatim ostropelul. Punem 3-4 linguri de ulei intr-o cratita, adaugam rosiile date pe razatoare si punem 10-15 minute pe foc sa se caleasca. Adaugam usturoiul pisat si o ceacsa de apa si lasam in continuare la fiert inca 15 minute. La final adaugam busuoicul, marar si sare dupa gust.
Servim puiul cu ostropel.
Pofta buna!