Aluaturi dulci/foietajeDulciuri

Mucenici dulci cu miere si nuca macinata

Mucenici dulci cu miere si nuca macinata

Mucenici dulci cu miere si nuca macinata sunt mucenici pufosi care se fac foarte usor. De 5-6 ani i-am tot facut, fie i-am insiropat, fie doar i-am uns cu miere, insa deliciosi au fost oricum. Din aceasta compozitie mi-au iesit 8 mucenici mari si pufosi.

Cateva sfaturi

  • Aluatul pentru mucenici, desi este extrem de pufos, nu are nevoie de framantare mult. Cateva minute sunt suficiente.
  • Daca faceti un sirop cu apa, zahar si esenta ii puteti insiropa dupa ce se racesc. Cantitatile pentru sirop sunt: 150 ml apa, 100 gr zahar + zeama de portocala sau esenta.

Ingrediente mucenici:

  • 2 oua
  • 200 gr zahar 
  • 250 ml lapte
  • 40 ml ulei
  • aprox. 650 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • coaja razuita de la o lamaie 
  • esenta de vanilie 
  • + 7-8 linguri de miere + 200 gr nuca macinata

Cum preparam Mucenici dulci cu miere si nuca macinata

1.Mai intai preparam o maia din 50 ml lapte caldut, plicul de drojdie si o lingura de zahar. Dizolvam bine drojdia in laptele cu zahar si o lasam la loc calduros timp de 15 minute. In acest timp maiaua se va umfla.

2.Punem faina toata intr-un bol, adaugam maiaua, zaharul, ouale, coaja de lamaie si 2-3 picaturi de esenta de vanilie, adaugam uleiul si lapte in 3-4 transe si framantam aluatul.  Acest aluat trebuie sa fie moale, dar nelipicios, asa ca daca este nevoie, putem sa mai adaugam putina faina. Lasam aluatul la dospit in loc calduros timp de 60 de minute.

3.Formam fasii lungi de aluat, le indoim si le rasucim apoi unim capetele formand un cerc. Formam apoi un opt din cerc. Punem mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu ou batut si ii mai lasam 15 minute la dospit.

4.Coacem mucenicii in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos. Imediat ce-i scoatem din cuptor ii ungem cu miere din abundenta si presaram nuca macinata. Pofta buna!

Noi am devorat 2 imediat, asa cadluti.

va recomand si mucenici muntenensti cu lapte.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker