AperitiveMancaruriPlacinte si tarte

Placinta aperitiv cu salam si cascaval

Placinta aperitiv cu salam si cascaval

Placinta aperitiv cu salam si cascaval este atat de gustoasa si este perfecta atat pentru un mic dejun acasa, cat si pentru pachetel. In plus, se face rapid, iar aluatul nu se lasa la dospit, iar acest lucru m-a incantat tare mult. Eu am copt placinta in cel mai mare vas de yenna pe care il am. A fost foarte apreciata la noi acasa, iar noi am servit placinta cu iaurt de baut. Ce a ramas pentru a doua zi, am pastrat in punga de plastic si a fost perfecta.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 450 g faina
  • 100 ml ulei
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 baton de salam
  • 1 rola de cascaval ( 250 gr)
  • mac

Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa.

Lasam deoparte aluatul si pregatim salamul: il taiem in felii cat mai subtiri posibil. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Punem jumatate din aluatul pentru placinta in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem bine cu ajutorul unei linguri si apoi punem jumatate din cantitatea de cascaval. Adaugam salamul feliat si acoperim cu restul de cascaval

Deasupra punem usor restul de aluat si intindem  bine, uniform  cu  lingura. Presaram seminte de mac deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Lasam 20-25 de  minute la racit si putem portiona. Ideal ar fi sa se raceasca complet, dar noi nu am avut rabdare.

Pofta buna!

Pentru aceasta delicioasa placinta m-am insirat de pe site- ul Lenei si a fost un succes total. Doar ca eu m-am jucat putin cu cantitatile , va las si reteta de la care am pornit aici:  – https://www.lalena.ro/reteta/1373/Placinta-rapida-cu-sunca-si-cascaval/

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker