Cea mai buna inghetata este aceasta! Reteta este pefecta, iese inghetata fara ace de gheata. Eu am facut cu ciocolata si banane.La cea de ciocolata am adaugat si un strop, doar 1 strop, de esenta de rom. Delicioasa! Dupa ce veti incerca reteta asta, veti face toata vara inghetata acasa 🙂
Incercati sa folositi ciocolata amaruie pentru inghetata cu ciocolata, caci altfel va iesi foarte dulce. Si frisca lichida si laptele condensat sunt dulci. Daca folosim ciocolata amaruie se va balansa cumva balanta.
Ingrediente:
- 500 g frisca lichida
- 350 ml lapte condensat indulcit
- 2 banane
- 130g ciocolata amaruie
- 1 strop de esenta de rom
Mod de preparare Inghetata asortata cu banana si ciocolata.
Mixam spuma frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ca si frisca eu am folosit Creme patisserie de la Meggle. Impartim frisca in mod egal in 2 boluri.
Pasam bananele cu o furculita.
Ciocolata o topim pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte si o lasam 1 minut la racorit.
Punem intr-un bol cu frisca bananele pasate, iar in celalalt ciocolata topita si amestecam bine in fiecare.
Punem in caserole si dam la congelator 2 ore. Lasam inghetata 5 minute la temperatura camerei, dupa care putem pune in cupe si servi.
Pofta buna!
Ati incercat reteta noastra si v-a placut? Aratati-ne si noua cum v-a iesit incarcand poza mai jos in comentarii
3 Comments