MancaruriPorc

Chiftele marinate

Chiftele marinate

Chiftele marinate – mancare simpla, gustoasa, clasica, asa cum faceau mamele noastre. Eu am adaugat in plus ardei sosului marinat.  Insa, chiftelele ne plac gatite la cuptor. De cand am descoperit varianta de chiftele la cuptor numai asa le prepar, fara prajeala. Fetita le numeste Chiftelute Graby de la o denumire de chiftele din desenele cu Spongebob pe care ea le adora. Asa ca, de fiecare data cand mami gateste chiftelute, fata este foarte bucuroasa ca poate manca chiftelute Graby 🙂

Sfaturi!

  • Dam chiftelele prin faina exact ca atunci cand le prajim si le punem in tava tapetata cu hartie de copt inainte sa le dam la cuptor.
  • Nu ies uscate! Unele persoane zic ca ies uscate chiftelele gatite la cuptor, insa cred ca este doar o chestiune de gusturi. Secretul este sa le gatim pana cand se rumenesc frumos, daca le lasam prea mult la copt, atunci da, devin uscate.
  • Inlocuiri. Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui. Ies foarte gustoase si chiftelele cu carne de pui.
  • Reteta usoara. Chiftelele copate sunt mult mai spornice si mai sanatoasa decat cele prajite in ulei. Si mai gustoase.

Ingediente:

  • 600 gr carne de porc tocata
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi.
  • 2 oua
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce
  • Pentru sosul marinat avem nevoie de 2 cepe, 3-4 catei de usturoi, 1 ardei gogosar, 1 ardei gras, 3-4 linguri de pasta de tomate, frunze de telina sau de patrunjel. 

Cum preparam chiftele marinate

1.Mai intai amestecam carnea tocata cu ouale, ceapa si usturoiul tocate marunt, adaugam si cartofii dati pe razatoarea cu ochiuri mici si scursi foarte bine de zeama.  Adaugam pasta de tomate, sare, piper si ardei biua dupa gust si formam chiftele pe care le dam prin faina si le punem pe hartie de copt.

Coacem chiftele timp de 30-25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

2.Pentru sosul marinat calim ceapa impreuna cu usturoiul, adaugam ardeiul taiat julienne, pasta de tomate si o cana de apa si lasam 15-20 de minute la gatit. Adaugam frunzele de telina sau verdeata dupa gust, daugam chiftele si mai gatim 1-2 minute. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

90 − 85 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker