MancaruriOaiePuiRetete de Paste
Drob amestec pui cu oaie
Drob amestec pui cu oaie
Drob amestec pui cu oaie este un drob foarte gustos si satios. Drobul este o mancare traditionala nelipsita de pe masa de Paste, indiferent ca este facut din carne de pui sau din carne de miel. De data aceasta am ales sa nu mai pon oua intregi. le-am taiat feliute si le-am amestecat usor cu carnea tocata.
Sfaturi!
- Tapetati 2 forme de chec cu hartie de copt sau cu prapur de la miel. Prapurul este membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime. Drobul se poate imbraca chiar si in aluat foietaj.
- Adaugati ceapa, usturoi verde si patrunjel din belsug.
- Fierbem organele de miel separat de carne. La fel si cele de pui.
- Se pot adauga oua intregi in interiorul drobului.
- Reteta traditionala usoara. Aceasta este o reteta foarte usoara preparata traditional pentru masa de Paste.
Ingrediente:
- aprox.500 gr organe de miel( ficat, rinichi, inima)
- 500 gr carne de miel
- 1 kg ficat de pui
- 2 buc piept de pui
- 10 oua + 2 oua pentru uns
- 14-15 fire de ceapa verde
- 7-8 fire de usturoi verde
- 1 legatura de patrunjel verde
- sare
- piper
- ardei boia dulce
Mod de preparare.
- Mai intai punem la fiert carnea. Fierbem in oale separate organele fata de carne.
- Tocam marunt carnea, ficatul si restul organelor si le punem intr-un bol incapator.
- Adaugam ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate marunt.
- Fierbem 4 oua si le taiem cuburi mai mari. Le adaugam peste compozitia de drob. Adaugam sare, piper si ardei boia dupa gust si adaugam si restul de 6 oua crude. Nu sunt multe, compozitia trebuie sa se „lege”. Alftel se va sfarama la feliat. Eu am uns drobul cu inca 2 oua batute pentru un aspect mai frumos. Insa aceasta etapa este optionala.
- Amestecam bine compozotia si punem in 2 forme de chec tapetate cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand este copt suficient. Lasam la racit si scoatem pe un platou. Pofta buna!