Friptura de vitel cu garnitura de orez
Friptura de vitel cu garnitura de orez este o mancare foarte gustoasa cu carne de vitel. Ca si garnitura puteti folosi ce doriti, salata, cartofi sau ce doreste fiecare. Garnitura de orez am facut-o dupa reteta aceasta cu mici adaptari – https://farfuria-cu-gust.ro/mancare-de-orez-cu-spanac/
Ingrediente friptura:
- 600 g carne de vita
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- ardei boia
- patrunjel verde
Ingrediente garnitura de orez cu spanac:
- 130-150 g orez
- 1 ceapa
- 100 g spanac
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- oregano
1.Taiem carnea de vita cuburi si o punem la fiert. Cand furculita o patrunde usor, este fiarta.
2.Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem la calit impreuna cu uleiul. Le lasam cateva minute, pana cand devin usor translucide, apoi adaugam carnea fiarta.
3.Lasam inca 4-5 minute, apoi adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa. Adaugam sare, piper si ardei boia si lasam la fiert 20-25 de minute. Daca e nevoie, mai adaugam apa.
La final adaugam patrunjel tocat.
Pentru garnitura de orez.
1. Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu orezul pentru 10-12 min.
2. Adaugam spanacul, sare si piper dupa gust, oregano si 1 cana de apa. Lasam la fiert 25 de min.
Servim friptura de vitel cu garnitura. Pofta buna!