Ravioli cu sos de rosii
Ravioli cu sos de rosii sunt un fel de mancare gustos si satios. Ravioli sunt un sortiment de paste fainoase umplute cu carne tocata si pot avea fie forma rotunda, fie forma patrata. Pentru o cina, ravioli sunt o idee minunata. Acestea sunt mega gustoase si mega delicioase. Noi, fiind fani paste, le-am adorat.
Sfaturi!
- Puteti folosi ravioli proaspete sau congelate. Acestea se pot face acasa sau se pot cumpara din comert direct ambalate. Pentru aluatul de paste puteti folosi aceasta reteta.
- Adaugati busuioc proaspat sau uscat pentru un plus de aroma. Sosul de rosii este prieten bun cu busuiocul.
- Folositi conserva de rosii in sos tomat sau rosii proaspete oparite si decojite. Acestea se taie cuburi sau se paseaza.
- Reteta rapida. Aceasta reteta de ravioli cu sos de rosii este extrem de simplu de preparat. Si rapid.
Ingrediente:
- 1 pachet de ravioli/ 250 de gr
- 250 gr rosii in sos tomat
- 2 catei de usturoi
- 2-3 cerculete mici de branza Mozzarella sau un cerc mare
- 12-15 frunze de spanac
- 2-3 frunze de busuioc proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare.
1.Mai intai fierbem ravioli conform instructiunilor de pe ambalaj. Acest proces este destul de rapid, sunt suficiente 5-6 minute pentru a fierbe pastele.
2.Intre timp, intr-o tigaie mare punem rosiile cu sos tomat ( le zdrobim sau le tocam inainte), uleiul de masline si usturoiul tocat marunt. Lasam 5-6 minute si cand incepe sa fiarba, adaugam jumatate de ceasca de apa si frunzele de spanac si de busuioc. Eu am avut busuioc uscat macinat.
3.Adaugam si pastele fierte si le amestecam cu sosul. Adaugam Mozzarella taiata in felii, adugam un praf de sare si lasam inca 3-4 minute la fiert. Servim ravioli cat sunt calzi. Pofta buna!