Drob de pui

Multe persoane nu agreeaza carnea de miel, altele nu agreeaza ficateii, drobul asta de pui este minunat si extraordinar de gustos. Eu am pus si ficatei, dar daca nu va plac puteti face drobul doar cu piept de pui. Deasemenea, puteti adauga si mai multi ficatei, jonglati cu ingredientele cum doriti, gustos iese oricum. Oua nu sunt multe, avem carne multa si trebuie sa se „lege” cumva. Daca puneti oua mai putine se vor desprinde bucati de carne si nu se va mai taia perfect drobul.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 500 g ficatei de pui
- 10 oua + 3-4 oua fierte ( eu am folosit 7 oua de prepelita fierte)
- 3 fire de usturoi verde
- 4-5 fire de ceapa verde
- 1 legatura de marar verde
- 1 legatura de patsunjel verde
- sare
Mod de preparare drob de pui.
Fierbem pieptul de pui si ficateii. Separat punem 3-4 oua la fiert, eu am folosit de prepelita ca mai aveam cateva in frigider. Tocam carnea si ficateii cubulete mici dupa ce au fiert.
Ceapa, usturoiul si verdeate deasemenea le tocam marunt.
Cele 10 oua le batem bine cu telul. Adaugam carnea tocata si verdeata si amestecam bine. Sare adaugam dupa gust.
Tapetam 2 forme de chec cu hartie de copt si punem in ele pana la jumatate compozitie pentru drob. Punem apoi pe jumatate si ouale fierte si curatate de coaja. Acoperim cu restul de compozitie pentru drob.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos deasupra, aproximativ 20-25 de minute.
Lasam sa se raceasca complet( daca avem rabdare!) si portionam.
Pofta buna!
One Comment